Location
  • Burnaby, BC
Client
  • Capcom Game Studio, Burnaby
Completion
2017
Size
  • 4,831 sq m
  • 52,000 sq ft
Collaborators
  • Applied Engineering Solutions Ltd
  • BMZSE Structural Engineers
  • CBRE
  • Panther Creative
  • Turner Construction
DIALOG Services
  • Interior Design
  • Mechanical Engineering
Download as a PDF
Gaming company office designs are typically loud and busy, but not Capcom's Vancouver headquarters. Capcom wanted a refined space that offered moments of reflection, where visitors and employees could be inspired by the company’s legacy but still inspired to grow into the future. 'CapCalm', an homage to the company's Japanese roots, was born, providing a meditative response to the maturing industry and the creative team's need for a little Zen amidst the stressful world of video game animation.

We are in a very stressful industry, and anything we can do to keep the place more calm and more focused can help employees and us get our work done.
Bryce Cochrane, Creative Director, Capcom
capcom office tatami mat burnaby sketch 01

It Started With a Sketch

Japanese-ish The team's interest in tatami mats started an exploration of the company's country of origin.
capcom office digital koi burnaby poi 01

Design Feature Stories 01

Artful graphics

DIALOG and Capcom’s animators worked together to create a digital projection.

capcom office digital koi burnaby poi 02

Design Feature Stories 02

The projection features one-of-a-kind Capcom koi that gently swim in a two-storey void.

capcom office origami burnaby poi 03

Design Feature Stories 03

Folded meeting rooms

The origami theme continues to unfold throughout the space as motifs on glass...

capcom office origami burnaby poi 04

Design Feature Stories 04

and carries on into the meeting rooms.

capcom office sand garden burnaby special feature 01 v2

Zen meetings

Sand gardens encircle meeting rooms, metaphorically segregating them from the rest of the office.
capcom office sand garden burnaby special feature 02 v2

Zen meetings01

One leaves previous thoughts and work in the office when travelling over stones to enter the meeting room, stepping into a new arena designed for collaborative creativity.
capcom office sand garden burnaby special feature 03 v2

Zen meetings02

Elements of the sand gardens extend into breakout meeting areas, where the seating looks like enlarged pebbles.

Awards

2019 Best of Canada – Office, Canadian Interiors