Location
  • Vancouver, BC
Client
  • Edgar Development
Completion
2015
Size
  • 353 sq m
  • 3,800 sq ft
Collaborators
  • Integral Group
  • MCW 
  • Glasfurd & Walker
  • Ventana Construction
DIALOG Services
  • Interior Design
Download as a PDF
Inspired by a simple photograph of a mountain scape, the interior design team designed Edgar’s office to reflect a crisp, clean, white mountain of ice. The intent was to bring the outdoors in and create a grounded, inspiring space for employees to flourish. Given the competitive nature of Edgar’s business, the final design had to leave a lasting impression on clients and employees. The space needed to echo the innovative and aspirational values of Edgar’s mission. The team delivered a compelling and memorable space that ups the ante on alpine design and suggests that office space doesn't need to be prescriptive or constrained - it can be art, as well.
Our new office was designed with our future in mind and we are already seeing firsthand the benefits from clients and employees. Interestingly enough, most people don’t want to seem to leave once they arrive.
Peter Edgar, President of Edgar Development
edgar develpment office accoustics vancouver special feature 01

Special Feature

High acoustic design The open plan design, coupled with the sensitivity of information being shared, needed acoustic muting.
edgar develpment office accoustics vancouver special feature 02

Special Feature01

Meeting rooms are also lined with Tectum Finale panels that manifest the project's mountain theme and hinders sound travel.
edgar develpment office accoustics vancouver special feature 03

Special Feature02

These panels move through the office, trapping sound to quiet the space and infuse the office with unique faceted gestures.

Awards

2017 Award of Excellence, Workplace Total, IDIBC